masaj-la-domiciliu.ro

Masaj la domiciliu - masaj de intretinere si relaxare Masaj la domiciliu - masaj anticelulitic Masaj la domiciliu - masaj reflexogen (reflexoterapie)Avantajele masajului la domiciliuDespre mine Lista de preturi Contact
 

Masajul reflexogen

 

           Nu se cunoaste cu exactitate originea reflexoterapiei, dar se stie ca      ea isi are originea in orientul antic, in special in antichitatea egipteana si      chineza, fiind asociata medicinei alternative. Cu mai mult de 4000 de ani      in urma erau deja cunoscute beneficiile terapeutice ale masarii unor      puncte specifice de pe extremitatile corpului in cultura egipteana. Se stie      ca si chinezii foloseau reflexoterapie in paralel cu acupunctura, prin      masarea diferitelor puncte ale talpii dupa ce se aplicau acele in diferite      parti ale corpului pe meridianele energetice.

          Ca ramura a medicinii orientale reflexologia este stiinta zonelor      reflexogene ale organismului, situate pe suprafata corpului, in general la      distanta fata de organele pe care le reprezinta. Organele sunt      componente inseparabile in ansamblul organismului uman, avand legatura      vasculara si energetica directa cu zonele corespunzatoare reflexogene. Ea      este arta stiintifica de vindecare prin apasarea anumitor zone reflexogene de la nivelul extremitatilor organismului, care corespund tuturor organelor si partilor corpului uman. Este o stiinta bazata pe practica, o tehnica de tratament care consta in masarea talpilor, a palmelor sau capului in zonele corespunzatoare fiecarui organ.

          Reflexodiagnosticul consta in reperarea punctelor sensibile, dureoase si incarcate, din zonele reflexe, putandu-se descoperi astfel o suferinta morfo-functionala a organului reflexogen, palpand zona reflexogena, foarte bogata in terminatii nervoase si vasculare, in profunzime.

          Masarea zonelor reflexe afectate, pe parcursul mai multor sedinte, imbunatateste substantial circulatia sangvina ajutand la transportarea depozitelor de toxine, spre organele de eliminare, precum si la transportul de material nutritiv, hormoni si anticorpi catre organe si tesuturi.
Principalul merit al reflexoterapiei este ca elimina toxinele adunate in ani sau zeci de ani dar si stimuleaza toate functiile. Marele avantaj al acestei terapii este ca trateaza atat afectiunile care se manifesta, cat si pe cele nedepistate inca, predispozitiile la anumite boli, eliminand cauza care le-a produs.

          Reflexoterapia este recomandat sa fie asociata unui anumit regim de viata si alimentar. In felul acesta organismul se echilibreaza si se diminueaza actiunea nociva a rezidurilor metabolice. Sistemul nervos, organele senzoriale, sistemul cardiovascular, endocrin si hepatic, organele interne etc, sunt sisteme si organe care formeaza organismul uman si prin masarea punctelor reflexe din talpa se reuseste echilibrarea acestora.